4,65    

Topkwaliteit voor de scherpste prijs

Kopen bij de fabriek

Snelle levering

Veilig online betalen

 • Veelgestelde vragen

  Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Vindt u hier geen antwoord op uw vraag? Neem dan contact met ons op.

Hoe plaats ik een vijver?

Met ons onderstaande stappenplan plaatst u gemakkelijk zelf uw vijver.

 • Bepaal het type vijver en zorg voor een goed en duidelijk ontwerp van de vijver.
 • Zodra het vijverplan gereed is kunt u beginnen met aanbrengen van een houten/beton/gemetselde bekisting of met het uitgraven van de vijverkuil. Zorg ervoor dat de bovenkant en de wanden van de vijver waterpas zijn. Bij de productie gaan wij namelijk te allen tijde uit van waterpas wanden en haakse hoeken. Zorg er ook voor dat er geen loze ruimtes achter de vijverfolie zijn. Om te voorkomen dat de folie teveel op spanning komt te staan, moet de folie tegendruk hebben. Dit is cruciaal voor het passen van de vijverfolie.
 • Onze vijverfolies hebben een natuurlijke rek, maar komen het beste tot hun recht als het maatwerk zonder spanning in de vijverkuil hangt. Meet na het uitgraven dan ook de exacte afmetingen van de kuil op en wees hierbij nauwkeurig tot op de centimeter na. U hoeft daarbij geen rekening te houden met krimp, rek en andere marges. U zorgt voor de exacte maten, wij zorgen ervoor dat uw vijver passend is!
 • De exacte afmetingen voert u in onze vijvercalculator in. U kiest het materiaal, de omslag en eventueel het beschermvilt (sterk aanbevolen voor een optimale bescherming van de vijverfolie) en bestelt de folie in onze webshop.
 • De bestelde vijverfolie en vilt worden voor u op maat geproduceerd en bij u thuis afgeleverd. Let wel, het vilt wordt in banen aangeleverd. Bij het plaatsen van de vijver legt u allereerst het beschermvilt in de vijverbak. Dit vilt dient voor extra bescherming en voor de stabilisatie voor de ondergrond.
 • Nu is het tijd om de folie in de bak te plaatsen. Leg de folie op de bodem en vouw het zoveel mogelijk uit naar de buitenkanten. Breng de wanden omhoog en breng de hoeken van de folie in de hoeken van de bak/gat. Mocht u doorvoeren in de bodem willen plaatsen dan kunt u dit in dit stadium doen. Om vervolgens de folie te corrigeren en in de hoeken te plooien, laat u ca. 5 cm water in de bak lopen. Het is belangrijk dat dit maximaal 5 cm is omdat u de folie anders vanwege het gewicht niet meer kunt corrigeren.
 • Nu kunt u de folie goed op zijn plek brengen en de plooien verdelen. Pas als de folie in rust is en goed op zijn plaats zit kunt u eventuele doorvoeren vastschroeven en -kitten. Dus: doorvoeren in de bodem kunt u plaatsen voordat water wordt toegevoegd. Doorvoeren in de zijwand kunt u pas op het laatst monteren als het waterpeil dusdanig is dat het folie niet meer kan verschuiven.
 • Vervolgens kunt u verdergaan met het rustig vullen van de vijverzak. Het is belangrijk dat u bij het vullen aanwezig bent zodat u de folie kunt blijven corrigeren. Houdt u er rekening mee dat er altijd enige plooivorming zal ontstaan. Als de vijver gevuld en afgewerkt is zal dit vrijwel niet meer zichtbaar zijn.
 • Vervolgens kunt u starten met de afwerking van de vijver.

Wat is de levertijd van mijn maatwerk?

Voor onze maatwerken rekenen wij uiterlijk 10 werkdagen productie- en levertijd. Verzending binnen Nederland neemt ca. 2 werkdagen, voor Vlaanderen is dit ca. 3 werkdagen.

Hoe bevestig ik doorvoeren?

Op Hortinow.com kunt u uw vijver aanvullen met mechanische doorvoeren. De mechanische doorvoer is eenvoudig te bevestigen door het gehele oppervlakte van de ringen van de doorvoer in te smeren met afdichtingskit. Vervolgens kunt u de doorvoer op de folie te bevestigen en vastschroeven.

Hoe lang heb ik garantie op mijn maatwerk?

Wij doen er alles aan om een perfect maatwerk te leveren. Mocht er toch een defect ontstaan, dan kunt u zich in beroepen op onze garantie. Hortinow geeft u, afhankelijk van het soort folie, uv-garantie.

Onder invloed van zonlicht zal de kwaliteit van uw folie met de jaren afnemen. Hortinow geeft u uv-garantie; de mate waarin de folie is beschermd tegen afbraak door uv-straling. Dit verschilt per type vijverfolie. In de webshop staat per folie hoeveel uv-garantie u krijgt.

Mechanische schade valt buiten de garantie, d.w.z. schade door bijvoorbeeld een onjuiste plaatsing van de folie (zie montagehandleiding), onjuist gebruik of andere externe factoren.

Ik heb beschermvilt bij mijn maatwerk besteld maar ik ontvang losse stroken?

In de vijvercalculator kunt u bij stap vier HortiGUARD beschermvilt bij uw vijver bestellen. Dit beschermvilt legt u onder de vijverfolie en dit voorkomt schade door scherpe delen in de bodem.

De vijvercalculator berekent op basis van het maatwerk het aantal benodigde vierkante meters beschermvilt. Dit vilt wordt vervolgens in losse banen van 2 meter geleverd. Op deze manier is het beschermvilt extra eenvoudig te leggen én kunnen wij het u voor de scherpste prijs aanbieden.

De functionaliteit van losse banen beschermvilt is hetzelfde t.o.v. een maatwerk. Leg voor een optimale bescherming de banen op de bodem van de vijver neer en zorg voor een kleine overlap (ca. 25 cm). Op deze manier is uw vijverfolie eenvoudig en snel beschermd!

Wanneer gebruik ik het beste lijm of kit?

In onze webshop kopen we verschillende professionele lijmen en kitten. We leggen u graag uit wanneer u welk type gebruikt.

Vijverfolie kit

De vijverfolie kit is een universele afdichtingskit voor al onze vijverfolies. Met deze multikit zorgt u voor een waterdichte afwerking van skimmers en doorvoeren. Deze kit hecht goed, is blijvend elastisch en heeft een hoge rek bij breuk. Voor de verlijming van vijverfolies raden wij andere producten aan.

PVC lijm

Onze vijverfolies hebben een lange levensduur. Mocht er nu toch een beschadiging aan uw folie ontstaan, dan kunt u dit goed repareren met onze PVC contactlijm. Deze professionele lijm is ideaal voor het voor het verlijmen van folie op folie, geschikt voor zowel PVC als 4everflex. Voor het verlijmen van EPDM raden we EPDM lijm aan en voor het afwerken van naadverbindingen raden we vijverfolie kit aan.

EPDM lijm

EPDM is een zeer duurzaam rubber. Mocht er nu toch een beschadiging aan uw vijver ontstaan, dan kunt u dit goed repareren met ons ijzersterke EPDM lijm. Deze professionele lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van EPDM. Voor het verlijmen van PVC en 4everflex raden we PVC lijm aan. Voor het afwerkingen van naadverbindingen raden we vijverfolie kit aan.